Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Salata Troiene

O reteta recomandata pentru masa de Craciun sau Revelion, arata original , gustoasa si cu tematica potrivita...

Salata Troiene

Ingrediente

500 gr carne (porc sau pui,la dorinta);
5-6 oua;
2 cartofi fierti;
o ceapa alba;
maioneza;
cascaval;
usturoi (la dorinta se poate de exclus);
otet si zahar pentru marinarea cepii.

Pasii retetei

1

Incepem cu a pune la fiert ouale si cartofii,peste 7-10 minute scoatem ouale in apa rece, cartofii mai ramin pina sunt gata.

2

Carnea aleasa (reteta originala propune carnea de porc, eu am folosit piept de pui)se taie cubulete si se rumeneste cu putina sare si piper.

3


Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete mici, se pune la marinat cu 2-3 linguri cu otet si 1 lingura cu zahar pentru 20 minute.

4

Ouale fierte se decojesc, se injumatatesc , se alege galbenusul care se colecteaza intr-o farfurie.Adaugam la galbenus o lingura de maionesa, sare , piper si usturoi tocat marunt.Se amesteca bine pina la obtinerea unei paste.

5

Jumatatile de ou se umpla cu amestecul facut anterior.Pregatim si cartofii.

6


Incepem sa adunam satata in farfurie. Primul strat va fi cel de carne,

7

urmeaza ceapa marinata si stoarsa bine

8

continuam cu cartoful dat prin razatoare.

9

Peste cartof punem un strat de maioneza si aranjam peste jumatatile de ou.

10

In final ne ramine sa dam prin razatoare cascaval din abundeta ca sa imitam troienele.Sunt tipuri de cascaval mai deschise la culoare , mai albe am in vedere , cu ele e mai realist, cel ales de mine nu-i prea reusit-in schim e foarte gustos.

Ramine la discretia dumneavoastra...

La Multi Ani!!!