Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Сочники... un fel de brinzoaice

O coptura ce-si are radacinile in copilaria noastra...
Сочники... un fel de brinzoaice

Ingrediente

Pentru aluat:
2 oua,
180 gr zahar,
1/2 lingurita de sare,
200 gr smintina,
150 gr unt moale,
700 gr faina,
10 gr praf de copt,
Pentru umplutura:
400 gr brinza,
2 oua,
1 lingura faina,
2 linguri gris,
50 gr smintina,
100 gr zahar,
1 plic zahar vanilat.

Pasii retetei

1
Pentru aluat se  bat bine ouale cu zaharul,sarea si smintina.
2
Se adauga untul moale.Se omogenizeaza.
P.S. Eu am avut unt de casa,care  la volum era mult,dar la cintar tragea doar 100 gr. Atit am pus.
3
Se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se framinta o bila.
4
Pentru umplutura se  amesteca 1 ou si 1 albus cu restul ingredientelor. In loc de o lingura de faina am folosit amidon de cartofi. Si in loc de zahar vanilat am pus esenta de vanilie.
P.S. Un galbenus il vom folosi pentru uns coptura.
5
Din jumatate de aluat se intinde o foaie de  vreo 3 mm grosime. Se taie cercuri cu diametrul de 10-12 cm.
6
Se pune cite o lingura de umplutura in mijloc.
7
Se indoaie in jumatate. Nu se lipesc. Stati linistite umplutura nu curge.
8
Se pun in tava  acoperita cu hirtie de copt si se ung cu galbenus. 
Eu prima tava am uitat s-o ung.
Galbenusul era cam mic si l-am amestecat cu o lingura de smintina. 
 Se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade cam 25 minute.
Va recomand sa folositi grila de mijloc.
La mine cuptorul are doar 2 pozitii,de aceea le-am tinut  vreo 20 minute jos,apoi le-am  mutat sus pina s-au rumenit.
9
Asa arata cele unse cu  galbenus.
10
Si asa cele neunse...se aseamana mai mult cu cele din comert.
11
Se pot presara cu pudra...
Pofta mare!