Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Somon pe aburi cu salata de primavara

Sanatate , vitamine , minerale si un mare deliciu....
Somon pe aburi cu salata de primavara

Ingrediente

3-4 felii de somon;
o lamiie;
ulei de masline;
sare si piper.
Pentru salata:
mix de verdeata (menta, foi de salata,rucola,macris,ceapa verde);
2-3 oua fierte;
6-7 ridichii de primavara;
100gr masline fara simburi;
1-2 castraveti;
piper negru , sare , ulei.

Pasii retetei

1
Pregatim fileul de somon.
2
Se stropeste abundent cu suc de lamiie, ulei de masline, sare si piper si se lasa pe 5-10 minute.
3
Se pune apoi fileul in aparatul cu aburi, eu dispun de cratita cu fund dublu. In apa de la fundul cratitei am mai fus citeva fire de patrunjel, citeba boabe de cuisoare pentru aroma.Se pune capacul si se lasa pentru 10 minute pina se pregateste fileul.
4
In acest rastimp ne ocupam de salata. Se spala verdeata bine si se pune pe un prosop la uscat.
5
Se rup apoi frunzele cu miina  in vasul pentru salata.
6
Se spala si celelalte legume, nu uitam sa punem si ouale la fiert.
7
Ouale se taie felii mari.
8
Se adauga ridichia si castravetii taiati pai.
9
Ne ramin sa adaugam maslinele , condimentele , uleiul si sarea.
10
Se amesteca totul bine.
11
Fileul este gata , aveti grija sa nu-l tineti prea mult la foc sa nu-l uscam...
12
Pofta mare va urez din suflet...