Ceapa curățată și tăiată cubulețe se călește în ulei, se adaugă apoi cartofii și mai stau pe foc câteva minute.
Supă cremă din mazăre verde și pesmeți
Ador timpul de vară când apar cele mai minunate și colorate delicii ale naturii...
O supă minunată , cremoasă și delicioasă.

Ingrediente
1 ceapă;
2-3 cartofi medii;
400 gr. mazăre verde proaspătă;
1 dovlecel;
50gr. salam uscat la alegere;
2 linguri smântână;
1 crezută mentă;
1 mănunchi pătrunjel;
piper negru măcinat;
parmezan;
1-2 linguri ulei;
2 felii pâine de secară;
sare, piper și frunze de dafin.
Pasii retetei
1

2

Se adaugă apoi dovlecelul tăiat cuburi și apă fiartă până se acoperă legumele.
3

Peste 5 minute se adaugă și mazărea, se sărează și se pune și frunza de dafin.
Se fierbe la foc mic până sunt gata legumele.
4

Se pasează totul cu blenderul. Se adaugă smântâna și se amestecă bine.
Paralel se fac pesmeții din pâinea de secară și se taie fâșii mici de salam uscat sau șuncă dacă aveți.
5

Se pune supa în farfurie, se presară pesmeții cu salam, mentă și pătrunjelul tocat mărunt și parmezanul răzuit.
Poftă mare!!!!