Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tarta "Asorti"

Un amestec de aroma si gusturi...
Tarta "Asorti"

Ingrediente

200 gr zahar;
100 ml ulei;
200 ml apa minerala;
coaja si sucul unei lamii;
7 prune uscate fara simburi;
200 gr morcov;
1 mar;
1 lingura de mac;
1 lingura seminte de in;
450 gr faina;
1 praf de copt;
nuci maruntite.

Pasii retetei

1

Morcovul se curata,se spala. Marul se spala si se curata de seminte. Se da totul prin minitocator.

2

Prunele se spala si se taie marunt.Se rade coaja de lamiie.

3

Se bate bine zaharul cu uleiul. Se adauga  sucul de lamiie si apa minerala. Se omogenizeaza.

4

Se adauga faina amestecata cu praful de copt.Urmeaza morcovul tocat,macul,semintele de in,prunele si coaja de lamiie.

5

 

Se toarna in tava(minim 26 cm in diametru) tapetata cu hirtie de copt. Se presoara cu nuci maruntite.Se coace  vreo 60 minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cind se raceste se presoara z cu zahar pudra vanilat.

6

Si o sectiune  aromata...
Pofta mare!