Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tarta cu brinza de vaci

Va propun aceasta reteta de tarta, pentru toti iubitorii de brinza.
Tarta cu brinza de vaci

Ingrediente

200gr unt;
1 pahar zahar;
1 ou +albusul de la un ou;
0,5 ling. mica cu bicarbonat stins in otet;
300 gr faina;
PENTRU CREMA:
500gr brinza de vaci;
0,5 pahar cu zahar;
1 ou;
1 pachetel zahar vanilat.

Pasii retetei

1
Din toate ingredientele framintam blatul.Si il lasam in frigider pina pregatim crema.
2
Pregatim crema, amestecind toate ingredientele pina obtinem o compozitie omogena.
3
Taiem blatul in doua parti egale. Prima foaie o intindem putin mai mare ca forma in care coacem tarta, si o asezam atent ridicind marginile putin in sus. Apoi punem crema de brinza.
4
Intindem a doua foaie cam cit marimea formei.
5
Cum ca blatul este fragil,este cam dificil sa il punem in forma. Eu am facut in felul urmator, am presurat cu faina foaia si am sucito pe sucitor.
6
O asezam peste crema de brinza.
7
Apasam marginile ca sa se lipeasca.Portionam tarta la inceput, trecind cu cutitul usor peste foaia de deasupra. Ungem tarta cu galbenusul de ou care a ramas de la blat.
8
Coacem tarta la 180 grade, pina se rumeneste deasupra.
9
Succes la gatit
10
Sa aveti pofta