Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tarta cu cirese «Valurile Dunarii»

Pentru iubitorii de dulce, vreau sa prezint aceasta reteta apetisanta si cu dificultate medie la gatit.

Tarta cu cirese «Valurile Dunarii»

Ingrediente

200gr unt;
200 gr zahar;
4 oua;
2 pahare cu faina;
1 lingurita praf de copt;
2 linguri de cacao;
200gr cirese (visine) proaspete ori congelate;
pentru crema;
1 pahar cu lapte;
1 ou;
0,5 pahar cu zahar;
1,5 linguri cu faina;
vanilie.

Pasii retetei

1
Untul la temperatura camerei si zaharul batem bine cu mixerul pina devine o compozitie pufoasa.
2
Adaugam ouale si mai batem pina se omogenizeaza.Punem faina amestecata cu praful de copt si continuam sa batem cu mixerul pina obtinem un blat moale si pufos.
3
Impartim compozitia in jumate, intr-o parte punem doua linguri de faina si amestecam, iar in cealalta parte punem doua linguri de cacao si amestecam.
4
Trebue sa obtinem o compozitie mai groasa ca smintina. Intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina asezam blatul de culoare alba.
5
Deasupra il intindem pe cel cu cacao.
6
Punem si ciresele (visine) la dorinta.
7
Coacem in rola preincalzita la 190  grade pina este gata,timpul poate varia in dependenta de rola. Cit timp se coace tarta, preparam CREMA. Amestecam faina cu zaharul si vanilia, adaugam oul si amestecam bine; apoi turnam si laptele si mai amestecam. Punem la foc mic si amestecam continuu pina se ingroasa.
8
Scoatem tarta din rola si o ungem cu crema calduta inca.
9
Deasupra presuram ciocolata rasa. Lasam sa se raceasca.
10
Tarta este gata. SA AVETI POFTA!