Punem intr-un bol untul topit pana la temperatura camerei, cu 125 gr zahar. Mestecam bine.
Tarta cu mere si vin
O reteta cam complicat de preparat insa rezultatul final sterge toate incomoditatile,

Ingrediente
125 gr unt;
350 gr zahar;
250 gr faina;
1 ou;
1 lingurita praf de copt;
1 plic zahar de vanilie;
0.65 l vin alb;
2 plicuri de pudding vanilat;
1 kg mere;
400 ml de frisca;
25 gr de migdale;
suc de lamie;
Pasii retetei
1

2

Punem un ou.
3

Iarasi mestecam bine.
4

Adaugam faina, praf de copt, zahar vanilat si un piculet de sare.
5

Framintam masa din bol pana obtinem un aluat. Punem pentru 30 min la frigider.
6

Pregatim 500 ml de vin pentru fiert iar restul pentru pudding.
Intr-o farfurie mai adinca punem 2 pachetele de pudding vanilat.
7

Adaugam 220gr de zahar si turnam cam 150 ml de vin alb.
8

Batem cu un tel pana obtinem o masa de constistenta unui sos.
9

Punem 500 ml de vin alb intr-o cratita si il aducem pana la fierbere. Turnam in el puddingul foarte incet, intre timp permanent mestecam.
10

Dupa ce a fiert din nou vinul cu pudding scoatem cratita de pe foc si lasam continutul sa se raceasca, nu uitam sa mestecam.
11

Cam dupa 3-5 minute putem lasa puddingul la o parte.
12

Pregatim merele. Le decojim si le maruntim in cubulete.
13

Punem merele in cratita. Mestacam cu o lingura toat masa.
14

Aluatul il intindem cu un sucitor. Intr-o forma decuplabila de diametrul 26 cm punem aluatl pana la marginile formei.
15

Turnam merele peste aluat.
16

Coacem in cuptorul preincalzit la 200 C timp de 40 minute. Dupa care scoatem tarta si ii dam sa se raceasca cam vre-o 1-2 ore. Dupa ce s-a racit dezlipim marginile tartei de forma de copt cu un cutit de masa sau spatula de lemn. Decuplam forma.
17

Pana se raceste tarta pregatim topingul. 2 pliculete de zahar vanilat adaugam in 400 ml de frisca si le batem cu mixerul.
18

Punem frsca intr-un pos cofetar si decoram tarta.
19

Prajim migdalele pe tigaie.
20

Lasam sa se raceasca.
21

Ornam cu ele tarta. Vinul din tarta e destul de simtitor. Si de aia nu prea este recomandata copiilor :)
22

Serviti cu placere si Pofta MARE!