Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tartă cu praz și ciuperci

E foarte simpla tarta la pregătire, e o improvizație mai bine zis, dar una reușită.Am folosit produsele de sezon, ciuperci pleurotus in conbinatie cu praz călit și înecate in ou , totul învelit în foi subțiri de aluat Filo.O gustosenie minunată și rece și caldă.

Tartă cu praz și ciuperci

Ingrediente

1/2 aluat Filo;
300 gr ciuperci pleurotus;
1 praz mare;
5 ouă;
50 ml smântână;
50 gr cașcaval;
sare și piper după gust;
ulei.

Pasii retetei

1

Pregătim ciupercile și prazul , le curățim și le feliem fâșii.

2

Călim prazul câteva minute in 2 linguri de ulei.

3

La fel procedăm și cu ciupercile, nu uităm să le sărăm și condimentăm.

4

Pregătim tava tapetată cu hârtie de copt, unsă puțin cu unt. Pregătim și foile de aluat Filo.

Nu uităm separat să batem bine 5 ouă cu smântâna si puțină sare.

5

Se aranjează câteva foi de aluat, urmează prazul călit și turnăm 1/3 din compoziția de ou.

6

Se aranjează alte câteva foi de aluat și urmează ciupercile călite. Se toarnă apoi încă 1/3 din amestecul de ou.

7

Peste ciuperci se pune cașcavalul felii sau răzuit.

8

Acoperim tarta cu inca câteva foi de aluat filo și turnăm oul cu smântână rămas.

9

Tarta merge la cuptor la 180C pentru 25-30 minute.

10

E un miros îmbietor în casă , poftă mare tuturor...