Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tartă de post cu vişine

O tartă cu gust acrişor de vişină...şi cu o aromă deosebită de vară...Celor ce iubesc mai dulce,le recomand să mărească cantitatea de zahăr cu vreo 2 linguri...
Tartă de post cu vişine

Ingrediente

300 gr făină;
100 gr margarină;
180 gr zahăr;
1 pahar de vişine fără sîmburi(congelate sau din borcan);
10 gr praf de copt;
2 linguri de mac;
zahăr pudră pentru decor.

Pasii retetei

1

Pentru început pregătiţi vişinele.Dacă sînt congelate,le puneţi într-un vas cu 2 linguri de zahăr.Păstraţi sucul ce-l vor lăsa. Dacă sînt în borcan,puneţi-le să se scurgă de suc,dar păstraţi sucul.
Margarina se mixează cu zahărul.  
2
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt.
La sucul de vişine ce l-aţi obţinut adăugaţi(dacă e necesar) atîta apă cît să umpleţi un pahar. Eu am folosit viţine din borcan şi mi-a fost suficient fără să adaug apă.
3
Adăugaţi sucul de vişine,omogenizaţi bine,apoi adăugaţi şi macul.
4
Turnaţi în tava tapetată cu hîrtie de copt jumătate din compoziţia obţinută. Daţi la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru circa 10 minute,apoi puneţi vişinele.Această procedură se face pentru ca vişinele să nu se lase la fund. Se acoperă cu cealaltă parte  a compoziţiei şi se dă la cuptor pentru încă 30-35 minute. Faceţi testul cu scobitoarea.
5
Se scoate din tavă şi se presară cu zahăr pudră înainte de a fi servit.
6
Şi o secţiune...cu o pronunţată aromă de vişine...
Poftă mare!