Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tartă Tatin

Clasica este actuală mereu, vestita rețeta Tarta Tatin cu o minunată aromă de mere caramelizate.

Tartă Tatin

Ingrediente

250 gr făină;
100 gr unt rece + o lingură pentru caramelă;
2 linguri smintită rece sau poate fi înlocuit cu apă rece;
50 gr zahar brun + 3 linguri pentru caramelă;
3 mere Granny Smith;
puțină sare;
scorțișoară la dorința.

Pasii retetei

1

Pentru a pregăti aluatul folosim toate ingredientele reci, oul, untul, smântâna(apă).

2

Adaugăm treptat faina și formăm aluatul. Se învelește aluatul în peliculă alimentară și se dă la frigider pentru 30 minute.

3

In acest răstimp pregătim tava, merele se spală.

4

Merele se feliază in 8 părți.

5

Pregătim și caramela din o lingură de unt și 3 linguri zahăr brun la foc potrivit avind grijă să nu-l ardem.

6

Se toarnă caramela în tavă și se aranjează merele după plac.

7

Se întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 1/2 cm grosime si se întinde peste mere , marginea o fixam bine. Găurim aluatul cu o furculița.

8

Se coace tarta la 180 C timp de 30-35 minute.

9

Se pune o farfurie peste tartă și se răstoarnă.

10

Tarta se lasă să se răcească puțin și poate fi servită cu  biluțe de înghețată, o minunăție!