Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tarta Trandafir

O tarta delicioasa cu aluatul faramicios si crema fina.
Tarta Trandafir

Ingrediente

120gr zahar;
120gr unt;
180gr faina;
1 ou;
3 persici (se poate si din sirop);
50gr fructe de padure (se poate si fara).
Crema:
4 linguri zahar;
1 pahar lapte;
3 oua.

Pasii retetei

1
Untul la temperatura camerei se taie cubulete, adaugam oul, zaharul si faina si framintam. Daca nu ati scos untul din frigider si nu aveti timp sa asteptati, se poate de dat prin razatoare si de framintat.
2
Daca aluatul este prea lipicios mai adaugam faina. Punem in frigider pina pregatim persicii si crema.
3
Taiem persicii felii.
4
Pentru crema - batem ouale cu zaharul.
5
Turnam  laptele si amestecam bine.
6
Pregatim forma. Pe partea de jos punem hirtie de copt,hirtia trebue sa fie putin mai mare ca forma, apoi punem partea de sus si inchidem. Hirtia care iese inafara o taiem.
7
Aluatul este faramicios si de asta il intindem cu mina. Ridicam putin si pe peretii formei.
8
Asezam persicii peste aluat, turnam crema. Daca puneti fructe de padure sau oricare alte pomusoare rosii, le puneti peste persici. (De data aceasta eu nu am avut, sa schimbat si gustul si aspectul, cu pomusoare prajitura are un gust dulce acrisor).
9
Coacem in rola preincalzita la 180 grade, 40 min. Prajitura trebue sa se rumeneasca putin deasupra. Crema poate sa fie putin moale, dar se intareste odata cu racire prajiturii. Lasam sa se raceasca in forma.
10
Aceasta este o prajitura care am preparat-o cu piersici proaspete si fructe de padure.
11
Pofta mare !!!