Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tort cu cafea

Tortul este usor de gatit simplu de decorat si cu un gust fin de cafea delicios,plus nu va ia mult timp ca sa-l gatiti!!!
Tort cu cafea

Ingrediente

Blatul:
6 linguri de zahar;
3 linguri de cafea solubila;
1 lingurita praf de copt;
2 linguri de amidon;
5 linguri de faina;
5 oua;
Crema:
frisca vegetala;
250 gr de mascarpone;
5-6 linguri de zahar;
zahar vanilat;
nuci marunte.

Pasii retetei

1
Produsele pentru blat.
2
Se separa albusul  de galbenus.
3
Peste galbenus se adauga toate ingredientele uscate.
4
Si se amesteca cu mixerul .
5
Aparte batem albusul.
6
Se bate albusul pina devine pufos si nu cade din bol ca pentru meringa.
7
Apoi adaugam ingredientele inpreuna si amestecam albusul incet.
8
Si amestecam incet compozitia.
9
Intr-o tava se pune hirtie de copt sau puteti unge tava cu unt si presurati cu faina,si turnam aluatul pentru blat!
Incalzim cuptorul la 150° si se coace blatul timp de 30-40 min. Atentie timp de 20-25 minute in nici un caz nu deschideti cuptorul.Fiindca blatul se lasa direct si nu mai creste.
10
Blatul dupa ce este gata se lasa sa se raceasca.
11
Intr-un bol pinem frisca si mascarpone, zahar dupa dorinta si batem bine cu mixerul.
12
13
Blatul dupa ce s-a racit se taie in 2-3 .
14
Pentru insiroparea blatului facem un pahar cu cafea sau cappuccino.
15
Fiecare blat se insiropeaza si se unge cu crema.
16
Ungem bine si suprafata tortului apoi cu nuca marunta il decoram si cu frisca.
17
Se lasa pe noapte in frigider.Pofta buna !!!