Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tort cu crema si fluturasi

Un tort delicios care merita sa-l incercati.. Uimeste-ti invitatii !!!

Tort cu crema si fluturasi

Ingrediente

Pentru blat:
6 oua,
150 gr zahar,
50 gr cacao,
100 gr faina,
60 gr unt,
1 lingurita praf de copt;
Pentru crema:
3 galbenusuri de ou,
3 linguri de zahar,
2 linguri faina,
250 ml lapte,
3-4 patratele de ciocolata amara,
In plus pentru fluturasi:
150 gr ciocolata amara.

Pasii retetei

1

Pregatim blatul de pandispan:
Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare cu mixerul pana devin o spuma alba tare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul,cand au devenit crema, adaugam untul topit,amestecam in continuare cu mixerul ,iar la sfarsit incorporam amestecul de faina,praf de copt si cacao,mixand incontinuu.
In crema obtinuta adaugam albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn.
In final crema obtinuta o turnam intr-o tava tapetata.

 

Introducem tava in cuptorul cald la 180C timp de 20 minute.

2

 

In timpul in care blatul este la cuptor, pregatim decorul de ciocolata: ciocolata amara in baie de aburi,in momentul in care apa incepe sa fiarba dam la o parte ciocolata ,si amestecam energic pana la topirea definitiva.

3

 

Turnam ciocolata pe hartie de pergament, nivelam bine,si introducem in frigider cam 5-6 minute ,controland din cand in cand,nu trebuie sa se intareasca foarte tare.

4

 

Dupa solidificare decupam cu o forma speciala decorul dorit si reintroducem hartia iar in congelator.Dupa 5 minute se desfac usor de pe hartie si ii conservam in frigider pana la folosire.

5

Pregatim crema:

Punem la fiert laptele in cratita cu fundul dublu,separat amestecam ouale cu zaharul,adaugam faina, omogenizam si adaugam peste laptele fiert amestecand incontinuu.Cand crema se ingroasa adaugam ciocolata amestecand incontinuu.

Crema obtinuta o punem la racit intr-un vas cu apa rece,si o vom folosii pt umplerea pandispanului si pt decor.

Blatul racit il taiem in 3 felii egale intre ele,

6

 

umplem cu crema,atasam feliile una cate una cu un strat de crema intre ele,si chiar si pe ultima felie.

 

Decoram cu fluturasii de ciocolata si-l introducem in frigider pana la servirea acestuia.

7

 

Daca il serviti in aceiasi zii va sfatuiesc sa-l insiropati,pt adoua zi - blatul ,,trage'',crema si devine pufos.

Pofta maaaare va doresc!!!