Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tort de morcovi cu cremă de mascarpone

Nu prea gătesc torturi și nu prea sunt meșter în a le decora, acesta însă m-a cucerit , pe copii la fel...

O aromă de nuci prajite, culoare intens portocalie de la morcovi și în combinație cu mascarpone , mmmm...

Tort de morcovi cu cremă de mascarpone

Ingrediente

Blatul:
200gr. morcovi răzuiți mărunt;
70gr. nucă măcinată;
220gr. zahăr ( prea mult pentru gustul meu, am pus 100);
3 ouă;
250gr. făină;
6gr. praf de copt;
6gr. bicarbonat de sodiu;
praf de sare, vanilie și scorțișoară după gust.
Crema de mascarpone:
250gr. mascarpone;
500ml frișcă de 30 %;
100gr. zahăr pudră;
praf de sare;
vanilie după gust.

Pasii retetei

1

Se pregătește morcovul, nucile se usucă puțin pe tigaie...

2

Ouăle se amestecă cu zahărul.

3

Se amestecă câteva minute până devine o masă cremoasă.

4

Se amestecă apoi cele două părți de mai sus.

5

Finisăm cu componentele uscate.

6

Se toarnă compoziția în tavă ( eu am forma cu diametrul 26 , obțin 2 blaturi, dacă aveți forme mai mici puteți încerca să divizați blatul in 3).

Nu uităm să pregătim tava cu hârtie de copt și puțin untișor întins pe margini.

7

Se coace blatul la 180C timp de 45-50 minute.

8

După ce se răcește blatul, se taie în jumătate.

9

Ingredientele pentru crema de mascarpone trebuie să fie reci.

Se amestecă toate ingredientele timp de 3-4 minute până devine o masă pufoasă. Aveți grijă să nu se taie crema.

10

Adunăm tortul după propria imaginație și gust.

11

Cu părere de rău nu am reușit să pozez o secțiune, s-a păpat repejor... Vă asigur că-i foarte bun.