Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tort «Inga»

Tort cu fructe care încă nu a lăsat indiferent pe nimeni...
Tort «Inga»

Ingrediente

Blat 1:
5 ouă;
100 gr de zahăr;
3 linguri ulei;
1 pahar de făină amestecată cu o linguriţă praf de copt;
Blat 2:
5 ouă;
100 gr de zahăr;
4 linguri de ulei;
1 pahar de făină amestecată cu o linguriţă paf de copt;
2-3 linguri cacao;
Crema:
750 ml smîntînă;
200 gr de zahăr (după gust);
zahăr vanilat;
o cutie de ananas rondele;
o banană;
seminţe de rodii pentru ornat;
kiwi;
1/2 pahar de nuci mărunţite;

Pasii retetei

1
Tehnica de pregătire a blaturilor e aceeaşi.
Se bat albuşurile cu zahărul pînă se obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile ,se omogenizează.
2
Treptat se adaugă uleiul.Apoi făina.Pentru blatul de cacao,făina se amestecă şi cu cacao.
3
Se toarnă în tava tapetată cu hîrtie de copt şi se coace  în cuptorul preîncălzit la 180 de grade,cam 30-35 minute.Faceţi testul cu scobitoarea.Se lasă să se răcească.Apoi blaturile se taie în două pe orizontală.
4
Ananasul se scoate din borcan şi se taie mai mărunt.Sucul se păstrează. 
Smîntîna se bate cu zahărul şi zahărul vanilat.
5
Se însiropează o parte din blatul cafeniu cu sucul de ananas. Se acoperă cu cremă.
6
Se pun bucăţelele de ananas,cu cît mai mult,cu atît mai bine.Urmează apoi o parte din blatul galben.Se acoperă cu cremă,apoi ananas.Şi tot aşa pînă terminăm toate bucîţile de blat.
7
Se îmbracă tortul în cremă.
8
Marginile se acoperă cu nuci mărunţite.Se ornează cu felii de banane,kiwi şi seminţe de rodii.
9
Şi o secţiune...să aveţi poftă...