Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tort «Rose»

Asa cum nu prea îmi place pasta de zahăr,încerc să "cochetez" cu alte variante de înfrumuseţare a torturilor. De data aceasta am făcut trandafirii din mere.
Tort «Rose»

Ingrediente

Pentru blat:
7 ouă;
1,1/3 pahar de zahăr;
1,5 pahare făină;
1 pahar de nuci mărunţite;
4 linguri ulei;
coaja de la o lămîie;
2 linguriţe praf de copt;
Crema:
700 ml smîntînă dulce pentru frişcă;
150 gr zahăr pudră vanilat;
sirop de fructe(opţional);
5-6 mere roţii pentru decor;
100 gr zahăr;
1 plic "Tort-gelee" (opţional).

Pasii retetei

1
Se bat ouăle cu zahărul spumă tare. Se adugă gălbenuşurile. Se omogenizează.
2
Cîte o lingură,se adaugă uleiul,mixînd.
3
După ce s-a adăugat făina amestecată cu praful de copt,se adaugă şi coaja rasă de lămîie.
4
Şi nucile.Se omogenizează.
5
Se coace în tava tapetată cu hîrtie de copt,în cuptorul preîncălzit la 180 grade,vreo 35 minute(faceţi testul cu scobitoarea). Se lasă să se răcească minimum 8 ore.
6
Blatul se taie in două sau în trei pe orizontală,în dependenţă de grosimea lui şi dorinţa dvs.
7
Se bate bine smîntîna cu zahărul pudră vanilat.
8
Se însiropează (opţional) o parte a blatului.
9
Se acoperă cu cremă. Se pune altă parte de blat.
10
Astfel se îmbracă tortul în întregime cu cremă.
11
Merele se spală,se curăţă de seminţe şi se taie felii cît mai subţiri(cam 2-3 mm).
12
Se face un sirop din 100 ml apă şi 100 gr zahăr. Cînd fierbe,se adaugă în porţii mici feliile de măr. Se lasă cîteva minute ca să se înmoaie,apoi se scot.
P.S. Altă dată o să  pun suc de vişine în loc de apă,ca să fie roşii din start.
13
Se înşiră pe o farfurie să se răcească.
14
Apoi "se modelează" trandafirii. Datorită siropului,se lipesc foarte bine.
15
Se aşează pe suprafaţa tortului.
16
Opţional,se pregăteşte un plic de "tort-gelee" cu care se acoperă trandafirii. Marginile se decorează cu nuci mărunţite.
P.S. Puteţi lăsa tortul şi fără gel,mai ales dacă îl faceţi  pentru ai casei.
Poftă mare să aveţi!