Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tortul Pompierului

Acest desert apetisant este ușor de făcut și este visul oricărui iubitor de fructe de padure si nuci.O prăjitură făcută în casă câștigă în fața uneia cumpărate din comerț, iar această versiune mai ușoară și mai rapid de preparat n-o să-ți ia toată ziua.
Tortul Pompierului

Ingrediente

Aluatul:
200 gr de faina;
100 gr de zahar;
125 gr de unt rece;
1 ou;
Umplutura 1 :
700 gr de fructe de padure sau visina congelate ;
40 gr de amidon;
4 linguri de zahar;
Umplutura 2 :
100 gr de migdalie macinata;
80gr de zahar brun sau simplu;
100 gr de nuca macinata;
Umplutura 3:
400 gr de frisca ;
zahar pudra dupa dorinta fiecaruia;
2 pliculete de intaritor pentru frisca 16 gr;
vanilie;
cacao dupa dorinta.

Pasii retetei

1
Intr-un bol gatim ingredientele pentru aluat.
2
Si framintam aluatul.
3
Dupa ce este gata se lasa la rece in frigider pe 30 min.
4
Cit timp sta aluatul in frigider gatim fructele Se decongeleaza la temperatura camerii daca doriti puteti folosi visina din borcane (pentru visina aveti nevoie si un pic de sun).Le puneti intr-o cratita la foc adaugati zaharul si amidonul lasati sa fiarba pina se primeste o compozitie grosuta. Atentie trebuie amestecata des cu lingura. Dupa care se lasa la rece.
5
Aluatul se intinde cu sucitorul pana obtinem o turta mare si se pune atent in tava. Se preseaza un pic, dupa care ii taiati marginea. In tava se pune hirtie de copt. Si incepem a pune 1 umplutura cu fructe.
6

In alt bol punem migdalele macinate, nuca si zaharul brun. Puteti folosi si zahar simplu si se amesteca tot inpreuna.

7

Se pune si  umplutura 2  peste fructe. Incalzim cuptorul la 180° si punem tava la copt timp de 50 min.

8
Cit timp se raceste torta se pune in alt bol frisca zaharul si vanilia cu intaritorul de frisca.
9
Se bate ci mixerul pina devine o creama pufoasa.
10
Torta dupa ce este racita se pune peste ea si a 3 umplutura crema din frisca.
11
La sfirsit se presoara cu cacao. Se lasa la rece 1-2 ore. Cind este cafeaua gata serviti cu placere aceasta bunatate!!!  Pofta buna!!!