Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Carne de porc în suc de portocale

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, plutește în aer mirosul de citrice.Facem și cărnița de pe masa de sărbătoare să dețină un miros îmbietor de portocale. O rețete minunată și aromată.

Carne de porc în suc de portocale

Ingrediente

1-1,5 kg carne de porc (de dorit să fie cu ceva grăsime);
4 portocale;
3-4 căței de usturoi;
cuișoare;
paprika;
oregano uscat;
sare și piper negru măcinat;
ulei.

Pasii retetei

1

Pregătim carnea, o spălăm și o uscăm.

2

Stoarcem sucul la două portocale.

3

Se adaugă sucul de portocale la carne, adăugăm condimentele,usturoiul și sarea și frecăm bine carnea.

4

Se astupă vasul cu o folie alimentară și-l dăm la frigider pe citeva ore( eu l-am lăsat pe noapte).

5

Se pune carnea in vasul pentru cuptor,de toarnă toată marinada, se stropește cu puțin ulei și se adaugă feliile la încă două portocale. Numaidecit se astupă vasul pentru a nu usca carnea.

6

Se dă la cuptor pentru 3 ore la temperatura de 150C.

7

O cărnița aromată... Stropiți carnea cu sucul din tavă și mai stoarceți peste și suc de portocale proaspăt.O gustosenie!