Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Hering in subita

O reteta mai veche si cunoscuta practic de toti, si preferata de foarte multi...
Hering in subita

Ingrediente

2 fileuri de hering;
4-5 cartofi;
1-2 morcovi;
o sfecla rosie mare;
2 oua;
maioneza;
sare si piper negru dupa gust.

Pasii retetei

1
Cartofii, morcovul si sfecla rosie se spala bine si se fierb in coaja pina sunt gata.
2
Apoi se curata si se lasa sa se raceasca.
3
Intre timp, curatim heringul de oase cit e posibil si-l taiem cubulete mici.
4
Pregatim farfuriile in care va fi servita salata si punem primul strat constituit din hering sarat.
Ingredientele enumerate sunt suficiente pentru doua farfurii medii.
5
Urmeaza un strat de cartofi razuiti.
6
Punem apoi citeva linguri de maioneza si le repartizam pe toata suprafata.Eu am presurat si putin piper negru macinat, doritorii mai pot pune si putina sare.
7
Urmeaza morcovul razuit...
8
Pregatim din timp si doua oua fierte tari.
9
Ouale se decojesc si se injumatatesc, se separa gelbenusul de albus.
10
Dupa morcov razuim si un strat de albus, cite un ou la farfurie.
11
Si finisam cu sfecla rosie ...
12
Punem iarasi maioneza si o repartizam peste tot cu o lingurita mica.
Eu am folosit doar doua straturi de maioneza, dumneavoastra la dorinta...eu cred ca-i suficient...
13
Ne ramine sa razuim prin razatoarea mica galbenusul ramas, pentru un aspect mai frumos.
14
Curatim bine marginea farfuriei si decoram dupa dorinta, am folosit doar citeva fire de patrunjel.
Se lasa salata citeva ore la frigider inainte de a fi folosita...
Pofta mare si sarbatori frumoase!!!!