Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Polenta boiereasca

Nu stiu de ce e boiereasca, dar sigur e o modalitate mai deosebita de a servi mamaliguta noastra traditionala.

Polenta boiereasca

Ingrediente

1 piept de pui;
1 ceapa;
100 g telemea;
150 g mozzarella;
4 oua;
20 g unt;
1 cana faina de porumb;
3,5 cani de apa;
sare, piper;
ulei.

Pasii retetei

1
Se caleste ceapa taiata solzisor,in citeva linguri de ulei pina devine transparenta,apoi se  adauga pieptul de pui taiat  cubulet, se adauga sare si piper si se lasa la foc pina este gata, amestecind periodic.
P.S. Puteti folosi si carne tocata.
2

 

Se pune apa la fiert cu un pic de sare. Cind clocoteste,se adauga in ploaie faina de porumb si se amesteca pina obtinem o compozitie de consistenta unui terci(o mamaliguta mai  moale).

3

Se unge un vas termorezistent cu unt. Se acopera fundul cu jumatate din  mamaliguta. Urmeaza stratul de carne.

4
 Peste carne se rade telemeaua, apoi se acopera cu restul de mamaliga.
5

Deasupra se presara bucati de mozzarella, apoi se toarna ouale batute cu putina sare si piper.

6
Se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa pina se rumeneste frumos(cam 40 minute).