Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Salata italiana

Doriti o salata mai deosebita si mai exotica??? Va propunem una italiana, foarte gustoasa si satioasa, o puteti consuma ca garnitura la produsele din carne ,sau asa ca atare...
Salata italiana

Ingrediente

o rosie;
un castravete;
un ardei gras;
1/2 cutie de olive conservate fara simbure;
o pulpa de pui ( sau puteti lua una afumata, la dorinta);
citeva frunze de salata;
o canuta mica de macaroane fusilli (forma o alegeti la dorinta);
2-3 linguri ulei de masline;
2-3 linguri suc de lamiie;
mix de condimente uscate italiene;
sare dupa gust;
pentru decorare - o ceapa rosie dulce si cascaval moale feta).

Pasii retetei

1
Primul lucru care trebuie facut e sa punem 2 cratite cu  apa la fiert. In una se va fierbe carnea de pui (daca ati luat carne afumata, nu e necesar), si in alta se va pregati macaroanele.Macaroanele se vor scoate de pe foc putin tari, cum iubesc italienii, si se vor spala cu apa rece.
Toate legumele se spala bine.
Ardeii grasi se  taie pai.
2
Castravetii se taie semicerc.
3
Rosiile se taie in patru, apoi felioare.
4
Carnea se scoate de pe oase si se marunteste.
5
Olivele le taiem in jumatate.
6
Intr-un bol mare punem toate ingredientele, rupem citeva frunze de salata spalate si uscate, adaugam macaroanele fierte si amestecam.
7
Facem un amestec din ulei de masline, suc de lamiie, condimente italiene si sare.Turnam totul peste salata si mai amestecam atent inca o data.
8
Se decoreaza cu inele de ceapa rosie si cubulete de cascaval moale.
Pofta mare!!!
alimero.ru