Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Salată «Ursul polar»

O salată care o să înveselească masa...
Salată «Ursul polar»

Ingrediente

2 cartofi fierţi şi decojiţi;
4 castraveţi muraţi nu prea mari;
1 piept de pui fiert;
250 gr ciuperci albe călite în ulei sau din borcan;
4 ouă fierte tari;
150 gr caşcaval;
200 gr maioneză;
200 gr smîntînă;
măsline pentru ornat;
pătrunjel.

Pasii retetei

1
Pentru început se amestecă maioneza cu smîntîna.
Cartofii se rad prin răzătoarea maşcată.Direct pe platoul în care va fi servită salata.
2
Urmează stratul de castraveţi muraţi tăiaţi pai.
3
Se acoperă cu sos.
4
Urmează stratul de carne de pui tăiat mărunt.
5
Apoi ciupercile.
Reţeta originală propune ciuperci călite în ulei. De data aceasta am folosit din cele marinate.
6
Urmează gălbenuşurile date prin răzătoarea mică.Şi din npu sos.
Dacă doriţi puteţi pun sosul după fiecare ingredient.Dar ATENŢIE! Caloriile se înmulţesc!
7
Apoi se rade caşcavalul.
8
Ultimul strat este cel de albuş dat prin răzătoarea mică.Din măsline i se fac ursuleţului ochii,boticul şi lăbuţele. Se ornează cu pătrunjel.
Remarcă:toate ingredientele se rad în platoul în care se serveşte salata. Chiar dacă este un pic mai dificil şi e nevoie de atenţie şi acurateţe,rezultatul va fi o salată pufoasă şi gustoasă.
Să aveţi poftă! 
P.S. Din aceste ingrediente mi-au ieşit 2 "urşi" :))