Trebuie sa fii logat pentru a salva reteta.
Log In/Registrare
marcheaza

Tartă cu vişine (variantă)

Această variantă de tartă cu vişine a apărut spontan într-o seară cînd am fost anunţată tîrziu de tot că o să am oaspeţi matinali la ceai şi din ce am avut la frigider a "luat naştere" bunătatea asta. Cantitatea de ingrediente e pentru o tavă de 32 cm diametru.
Tartă cu vişine (variantă)

Ingrediente

2 pahare de făina;
1,5 pahare de zahăr;
5 ouă;
1 pahar de chişleag(lapte acru,chefir);
100 ml ulei;
1 linguriţă praf de copt;
esenţă de lămîie (sau altă aromă);
vişine(fără sîmburi) din borcan;
zahăr pudră pentru decor;

Pasii retetei

1
Se bat puţin ouăle cu zahărul. Se adaugă esenţa de lămîie şi chişleagul şi uleiul. Se omogenizează.
2
Se adaugă faina amestecată cu praful de copt. Se amestecă bine.
3
Se toarnă în tava acoperită cu hîrtie de copt. Se presară vişinele scurse de suc.
4
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade 35-40 minute.Faceţi testul cu scobitoarea.
5
Cînd se răcoreşte se presară cu zahăr pudră.
Rezultatul a întrecut aşteptările: o tartă pufoasă,gustoasă şi  aromată...